Ontmoet

Clementine Bergmans

Een van de mooiste spektakels in het leven, vind ik het zien hoe een mens tot bloei komt, in haar/zijn kracht komt te staan en zich door de stroom van het leven laat leiden. Om mensen hierbij de kunnen steunen en helpen is dat wat op mijn lijf geschreven is.
Zowel in mijn persoonlijke zoektocht als in mijn werk, ben ik altijd gefascineerd geweest door de innerlijke bron, die ik ook wel ‘bloem’ noem, van ons bestaan. Deze prachtige en krachtige bron geeft ons leven meer betekenis, verdieping, verbinding en verrijkt het op vele manieren. Wanneer we er niet mee in verbinding zijn, ervaren we vaak een gevoel van iets missen en wordt het leven zwaarder en het stroomt niet.

De fascinatie voor deze bron is altijd al in mij aanwezig geweest en ik heb er in mijn werk als osteopaat en docent altijd mee beziggehouden. Ik wilde graag ontdekken wat mensen werkelijk drijft, los van maskers en regels.

Tijdens mijn zoektocht betrok ik de natuur en haar ‘natuurwetten’ erbij. Ik merkte dat als we ons willen verbinden met onze eigen bron, we niet om de verbinding met de natuur heen kunnen. We zijn onlosmakelijk verbonden met de natuur; het is als een deel van ons zijn, onze thuis.
Al ruim 25 jaar ben ik intensief bezig met deze verkenning en ik heb een groot deel van mijn leven eraan gewijd. Ik heb hulp gekregen van verschillende leraren, en natuurlijk vooral van Moeder Aarde. Mijn leraren kwamen van over de hele wereld. De traditie waar ik me het meest mee verbonden voel, is die uit de Andes. Zij hebben zo’n diepe kennis van de natuur en zijn er in elke vezel mee verbonden. Ik heb het voorrecht om te leren van een Maestro die toegang heeft tot oeroude wijsheid van de tijd vóór de Inca’s en die bereid is al deze kennis aan mij door te geven. Van hem heb ik de toestemming gekregen om deze kennis door te mogen geven, waar ik heel dankbaar voor ben en me vereerd voel. 

Let's Grow together

Heb je een vraag, een opmerking of een wens? Je kunt dit door onderstaand formulier hiervoor gebruiken.