Kerstmis, het feest van Het Licht

De donkere dagen voor kerst worden al jarenlang verlicht door de schitterende lichtjes die we in onze kerstboom en steeds meer huizen en tuinen ontsteken. Deze traditie brengt niet alleen warmte in ons huis, maar ook een diepere betekenis aan het feest van het Licht. Laten we eens stilstaan bij de verschillende redenen waarom het licht tijdens kerst zo’n speciale rol speelt.

Laten we beginnen met het kerstverhaal, ook al ben ik geen expert op dit gebied, maar de symboliek van het Licht in dat verhaal is niet te negeren. De ster die boven de stal schitterde waar Jezus werd geboren, wordt vaak geassocieerd met Sirius, de Hondsster, die rond kersttijd vlak boven de horizon staat. Het is de helderste ster, na de zon, aan onze hemel. Volgens sommigen vertegenwoordigen de drie wijzen uit het oosten de drie sterren van de ‘Gordel van Orion’, die in het oosten opkomen en direct in verbinding staan met Sirius.

Het feest van het Licht heeft ook te maken met de lengte van de dagen. Na de langste nacht van het jaar (21 december), begint de zon weer richting het noordelijk halfrond te bewegen. Elke dag wordt het een beetje langer licht, en dit markeert een moment van ontwaken en activiteit. Het is de perfecte tijd om de plannen die je bedacht had voor deze zonnewende, uit te werken en te realiseren. Als je dit leest vóór de winterzonnewende, maak er dan een belangrijk overgangsmoment van. Laat los wat je niet meer nodig hebt in het donker en verwelkom het licht, zodat je krachtig en vol overvloed de nieuwe fase kunt betreden.

Maar laten we niet vergeten dat het hier niet alleen gaat om de zon die terugkeert naar ons. Het ultieme Licht komt van een andere Zon, de oorspronkelijke Zon die nooit ondergaat of opkomt. Dit is niet de zon die we met onze ogen zien, maar eerder een verlichting die verder reikt. Mensen die vanuit dit Licht leven, stralen. Ze zijn als levende lichtbronnen, en hun energie is besmettelijk.

De stralen van deze Zon, als filamenten van Licht, gaan naar elke persoon op aarde. Elk straaltje is uniek en draagt alle informatie over verleden, toekomst en kennis die specifiek voor jou is. Deze onzichtbare bron van intelligentie en wijsheid is gratis beschikbaar voor iedereen. Het is een continue stroom van energie, innerlijk Licht en wijsheid die volledig is afgestemd op jouw leven.

Wat kun je doen met dit Licht?

Hier zijn drie belangrijke stappen:

Laat het Licht door je hart stromen
Geef jezelf eerst liefde voordat je het aan anderen kunt geven. Wanneer je overloopt van liefde, straal je dit uit naar anderen, zonder iets te doen. Je wordt een die stralende bloem van liefde.

Illuminatie van donkere plekken
Verlicht de donkere plekken in jezelf. Kijk helder naar je leven, inclusief de leugentjes die je jezelf vertelt. Schijn het licht op alles en laat datgene wat niet meer bij je hoort los.
Maar ook Illuminatie van je plannen en doelen, helder zijn in dat wat je wilt, en eerlijk erin zijn. In eerste plaats eerlijk zijn naar jezelf, daarna ook naar anderen.

Intelligentie benutten
Wanneer het Licht door je hart stroomt en je helder kunt zien, komt er een stroom van intelligentie op gang. Tap hierin en verrijk jezelf met richting, missie, duidelijkheid, intuïtie, balans en geluk.

Tijdens deze kerstperiode en de weg naar een nieuwe wereld, laten we het Licht omarmen. Moge het ons vullen met liefde, verlichting en wijsheid, en moge het ons leiden naar een overvloedig en gebalanceerd leven.

Gerelateerde Posts

Nieuwste Posts

Vind je de blogs helpvol?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!